آرشیو
آمار بازدید
بازدیدکنندگان تا کنون : ۲٫۰۶۳٫۳۲۱ نفر
بازدیدکنندگان امروز : ۹۸ نفر
تعداد یادداشت ها : ۲٫۱۱۵
بازدید از این یادداشت : ۹۸

پر بازدیدترین یادداشت ها :



بنابر گزارش نجاشی در رجال (ص 314) قاسم رسي از امام کاظم روايت مستقيم داشته. دفتری در حديث موجود بوده که آن را ابن عبدون در فهرستش ظاهرا ياد کرده بود و در آن مجموعه ای از روايات قاسم رسي نقل می شد از پدرش و يا مشايخ ديگر که همگی از امام صادق (ع) در آن دفتر نقل حديث کرده بودند و نيز همراه آن مجموعه ای از رواياتی نقل شده بوده که قاسم مستقيما از امام کاظم (ع) نقل می کرده. قاسم متولد سال 169 ق بود و در مدينه به احتمال زياد امام کاظم (د. 183 ق) را ملاقات کرده بود. قاسم اماميه را به خوبی می شناخت و به نظر می رسد شماری از عقايد تنزيهی و توحيدی او و نيز در بحث امامت متأثر از آشنایی اش با روايات امام صادق و کاظم بوده.

عبارت نجاشی در رجال که نامی از قاسم برده چنين است: "القاسم الرسي
ابن إبراهيم طباطبا ابن إسماعيل بن إبراهيم بن حسن بن حسن ( الحسن بن
الحسن ) بن علي بن أبي طالب عليهم السلام . له كتاب يرويه عن أبيه وغيره ، عن جعفر بن محمد ورواه هو عن موسى بن جعفر عليه السلام ، أخبرنا أحمد بن عبد الواحد قال : حدثنا عبيد الله بن أحمد الأنباري قال : حدثنا أحمد بن المغلس أبو العباس الحماني من كتابه إملاء سنة سبع وتسعين ومائتين في ذي الحجة قال : حدثنا القاسم بكتابه ."


ابو العباس حمانی شخصيت شناخته شده ای است و شرح حال او مکرر در کتاب های تراجم و رجال سنی آمده و از جمله تاريخ بغداد (ذيل نام: أحمد بن الصلت بن المغلس ، أبو العباس الحماني ، وقيل أحمد بن محمد بن الصلت ، ويقال : أحمد بن عطية؛ نک: تاريخ بغداد، 4/ 428 به بعد) و مورد انتقاد و تضعيف بوده. گفته شده او در 302 و يا 308 در بغداد درگذشت. او رواياتی در فضائل ابو حنيفه نقل می کرده و در کتابی آنها را فراهم کرده بود.
يكشنبه ۱۸ دي ۱۴۰۱ ساعت ۱۲:۳۷
نظرات



نمایش ایمیل به مخاطبین





نمایش نظر در سایت