1- الجامع الكبير في الفقه و الجامع الصغير از ابراهيم بن محمد الثقفي ( نجاشي ، 17/19 ) يا با عنوان جامع الفقه و الاحكام ( در منبع ديگر نجاشي ، نك : نجاشي ، 18/19 ) .
2 - ابو محمد الحسن بن علي الحجال ، قمي بوده ، شريك تجاري ابن وليد قمي . كتاب الجامع في ابواب الشريعه داشته كه نجاشي آن را بزرگ خوانده است ( نجاشي ، 49 / 104 ) .
3- ابو جعفر احمد بن محمد بن عمرو بن ابي نصر زيد البزنطي ( درگذشته 221 ق ) ، كوفي ، با امامان رضا و جواد را ملاقات داشته است . او نزد اين دو امام از منزلت زيادي برخوردار بود . كتابهايي داشت و از جمله الجامع كه نجاشي آن را بر حسين بن عبيدالله الغضائري قرائت كرده بود و غضائري نيز به نوبه خود آن را بر ابوغالب زراري برخوانده بود و نجاشي بدين ترتيب سند خود را به كتاب و مولف رسانيده است . علاوه بر الجامع او كتاب النوادر هم داشته است كه نجاشي سندي از طريق ابن عقده به آن مي دهد . نجاشي از يك كتاب نوادر ديگري هم از او ياد مي كند كه سند آن از طريق ابن قولويه و نهايتا احمد بن هلال است . نجاشي مي گويد كه او 8 ماه پس از حسن بن علي ابن فضال در 221 ق درگذشت ، در حالي كه در احوال ابن فضال ( نجاشي ، 36/ 72 ) مي گويد كه ابن فضال در 224 ق درگذشته است . محمد بن عيسي بن عبيد از او در 210 ق حديث شنيده است ( نجاشي ، 75 / 180 ) .
4- - ابو محمد الحسن بن احمد بن محمد بن الهيثم العجلي ، از وجوه اماميه ، خودش و پدرش و جدش همه اهل ري بودند . خود او در آخر عمر در كوفه رحل اقامت افكند و نجاشي او را در آنجا ديده بوده است . كتاب الجامع داشته است ( نجاشي ، 65 / 151 ) .
يكشنبه ۱۹ تير ۱۴۰۱ ساعت ۲:۳۲